HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 766355


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec travanj   

| 10.04.2014.
Bruxelles ugostio predstavnike vojvođanskih Hrvata
 
Bruxelles ugostio predstavnike vojvođanskih HrvataDvadesetak većinom mladih predstavnika hrvatske zajednice u Vojvodini, među kojima su bili i čelnici hrvatskih institucija, boravilo je u protekla tri dana, na poziv hrvatske zastupnice Zdravke Bušić, u Europskom parlamentu, najvišem zakonodavnom tijelu Europske unije. Bio je to prvi posjet predstavnika hrvatske zajednice u Srbiji ovoj instituciji od njegova osnutka.

Hrvati iz Srbije sudjelovali su u panel diskusiji o položaju hrvatskog iseljeništva.

Jedan od govornika, profesor Tomislav Žigmanov, rekao je kako su veoma zadovoljni jer je riječ o mogućnosti da o hrvatskoj zajednici govorimo mi, bez ičijeg posredovanja.

«Ovako se informacije o nama ne prenose putem drugih niti se posredovano u Europskom parlamentu saznaje o položaju naše hrvatske zajednice. Zadovoljni smo i zbog mogućnosti ostvarivanja kontakata radi daljnje moguće suradnje, ne samo kada se radi o poznavanju prilika, već i o konkretnom nizu mjera vezanim za našu budućnost», rekao je Žigmanov, predstavljajući prilike i društveni položaj hrvatske zajednice u Srbiji.

Javnost koja je pratila izlaganje dobro ga je prihvatila. Pored toga, ovom su prilikom ostvareni kontakti koji će biti od koristi za budućnost suradnje hrvatske zajednice u Vojvodini i Europskog parlamenta, prije svega preko zastupnika iz Hrvatske.


 


Pogledajte foto galeriju