HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 766332


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec travanj   

| 16.04.2014.
Prethodna i aktivna registracija birača za EU izbore
 
Prethodna i aktivna registracija birača za EU izboreIzbori za članove europskog parlamenta iz Republike Hrvatske održat će se 25. svibnja, od 7 do 19 sati, u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Subotici na adresi Maksima Gorkog broj 6, te u Konzularnom uredu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu, navodi se u objavi hrvatskog Veleposlanstva u Beogradu.

Kako bi mogli sudjelovati u izborima, svi birači obvezni su provesti prethodnu i aktivnu registraciju.

Birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, koji će se zateći u inozemstvu na dan održavanja izbora, trebaju obaviti prethodnu registraciju. Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, trebaju obaviti aktivnu registraciju.

Registracija birača obavljat će se, ovisno o mjestu glasovanja, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu (Konzularni ured) i Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Subotici.

Rok za postupak prethodne i aktivne registracije birača istječe 14. svibnja.

Državljani Republike Hrvatske mogu obaviti uvid u registar birača, temeljem svog OIB–a ili MBG i prezimena, na internetskim stranicama Ministarstva uprave Republike Hrvatske www.uprava.hr. Na navedenoj stranici dostupni su i obrasci potrebni za aktivnu i prethodnu registraciju.

Zahtjevi za aktivnu i prethodnu registraciju podnose se osobno u Konzularnom uredu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu i Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Subotici i to radnim danom od 9 do 16 sati i 30 minuta, a mogu se podnijeti i putem fax–a i e–mail adresa navedenih u ovoj objavi.

Zahtjev treba sadržavati ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresu prebivališta te kontakt telefon ili e–mail adresu. Zahtjev se vlastoručno potpisuje.

Sve informacije mogu se dobiti u Veleposlanstvu Republike Hrvatske, Konzularni ured, Beograd, Kneza Miloša 82/I, tel. (011) 3679 140 ili e–mail crocons.beograd@mvep.hr i Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Maksima Gorkog 6, tel. 656 900 i 656 902, ili putem e–maila gkrh.subotica@mvep.hr.


 


Pogledajte foto galeriju