HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 21. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 765091


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec svibanj   

| 28.05.2014.
Republičko natjecanje iz hrvatskog u Đurđinu
 
Republičko natjecanje iz hrvatskog u ĐurđinuRepubličko natjecanje iz hrvatskog jezika i jezične kulture održano je 28. svibnja u Osnovnoj školi «Vladimir Nazor» u Đurđinu. Među 14 učenika sedmih i osmih razreda, njih šestero su se plasirali među najbolje...

U skupini sedmih razreda prvo mjesto je osvojila je Kristina Matković iz Osnovne škole "Matko Vuković", a također iz ove škole, među osmašima najbolja je bila Ivana Dulić.

Natjecanje potiče učenje hrvatskog jezika, uz natjecateljski duh, te se tako učenici međusobno trude biti što bolji, kaže ravnateljica OŠ «Vladimir Nazor» Ljiljana Dulić. Ona ističe da je cilj što bolje naučiti vlastiti materinji hrvatski jezik.

Ljiljana Dulić ipak ističe da je «pored svega, ovo natjecanje napokon dobilo svoje mjesto u Kalendaru natjecanja resornog ministarstva.»

Šest najboljih sudionika na natjecanju iz hrvatskog jezika Hrvatsko nacionalno vijeće je darivalo ljetovanjem u Novom Vinodolskom, a darivani su i po knjigom u izdanju Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Svih 14 sudionika NIU «Hrvatska riječ» darivala je prigodnim darovima.

Zajednicu je na natjecanju predstavljala članica Izvršnog odbora HNV-a zadužena za obrazovanje Anđela Horvat, dok je Republiku Hrvatsku predstavljao konzul Neven Marčić.

Prosvjetna savjetnica Školske uprave Sombor Irén Nyilas kao predstavnica Ministarstva prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja otvorila je natjecanje.


 


Pogledajte foto galeriju