HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 804403


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 02.09.2014.
Etno-kamp Hrvatske čitaonice sve brojniji
 
Etno-kamp Hrvatske čitaonice sve brojnijiOve je godine održan sedmi po redu Etno-kamp Hrvatske čitaonice, uz logističku potporu Gradske knjižnice i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata...

Sve veći broj djece prijavljene na Etno-kamp koji priprema Hrvatska čitaonica, govori o zainteresiranosti djece za ovakav oblik druženja, ali i o dobro osmišljenoj organizaciji koja obuhvaća ono što djeca vole.

Završna priredba održana je u prošli petak, 29. kolovoza, a sve se odigravalo u dvorištu župe svetog Roka u Subotici.

Na završnoj priredbi prikazan je tek dio onoga što su djeca napravila na ovogodišnjem Etno-kampu, uratke iz kreativnih radionica, avione, kućice za ptice, bunjevačke papuče, oslikavali smo kamenje da liče na bubamare. Djeca su se predstavila i kroz glazbene radionice, tamburaši su svirali dva plesa, a ostala djeca su igrala folklor - Ćuć-kolo i Keleruj, rekla je predsjednica Hrvatske čitaonice Bernadica Ivanković. Predstavljen je i spoj tradicionalnih i suvremenih aktivnosti.

Pokrajina već tradicionalno ima sluha za ovakve manifestacije i pomaže ih i materijalno, što je podsjetio pokrajinski podtajnik za obrazovanje, upravu, i nacionalne zajednice Mato Groznica, koji je bio prisutan na zatvaranju Etno-kampa.

«Osobito što se ovakav kamp bavi najmlađima, i što kod njih budi osjećaj za čuvanje identiteta. Upravo to nam svima treba, jer ako to ne učinimo i pomognemo djeci da na vrijeme shvate tko su i što su i pravilno ih odgajamo, jednoga dana ćemo zbog toga ispaštati i brojčano se toliko smanjiti da ovakve manifestacije više nemaju smisla», rekao je ovom prigodom Groznica.

Zatvaranju kampa prisustvovao je i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća dr. Slaven Bačić.


 


Pogledajte foto galeriju