HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 804403


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 17.09.2014.
Znanstveno-stručni okrugli stol «Identitetske sastavnice i prijepori bunjevačkih Hrvata»
 
Znanstveno-stručni okrugli stol «Identitetske sastavnice i prijepori bunjevačkih Hrvata»Znanstveno–stručni okrugli stol pod nazivom «Identitetske sastavnice i prijepori bunjevačkih Hrvata» bit će održan sutra u Pastoralnom centru «Augustinianum», u dvorištu Subotičke biskupije (Trg svete Terezije 3), s početkom u 10 sati.

U radu ovoga interdisciplinarnoga znanstvenog skupa sudjelovat će poznavatelji i istraživači bunjevačke povijesne i kulturne baštine iz Srbije, Hrvatske i Mađarske, koji su svojim dosadašnjim znanstveno–istraživačkim radom uvelike pridonijeli boljem i svestranijem razrješenju identitetskih sastavnica i prijepora među bunjevačkim Hrvatima.

Okrugli stol u Subotici organizira se temeljem dogovora o suradnji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Katedre za manjinske zajednice i kulture Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Skup je rezultat ranijega dogovora o održavanju i «subotičke sesije» s trodnevnog znanstvenog skupa «Bunjevci u vremenskom i prostornom kontekstu», koji je održan od 20. do 22. studenog 2012. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u organizaciji Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju. On je priređen povodom završetka petogodišnjeg znanstvenoistraživačkog projekta «Identitet i etnokulturno oblikovanje Bunjevaca», što ga je realizirao Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.


 


Pogledajte foto galeriju