HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 804402


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 23.09.2014.
Tavankut pojačava vlastite potencijale
 
Tavankut pojačava vlastite potencijaleNa poziv župana Zlatka Komadine, izaslanstvo iz Tavankuta predvođeno HKPD «Matija Gubec», proteklog je vikenda boravilo u posjeti hrvatskoj Primorsko-goranskoj županiji i okolici.

Tom je prilikom bilo riječi o budućem okviru suradnje u pogledu kulturnih programa i projekata, kao i projekata koji bi pridonijeli čvršćem povezivanju Primorsko-goranske županije i HKPD «Matija Gubec» iz Tavankuta.

«Dogovorena je promocija Tavankuta i naših potencijala u Novom Vinodolskom, ne samo kroz naše kulturne programe koje imamo, prije svega kroz folklor, tamburašku glazbu i slike od slame, nego da pokušamo napraviti promociju našeg seoskog turizma. Njihova infrastruktura turističkih organizacija iznimno je razvijena i jaka, pa bi to nama pridonijelo boljoj vidljivosti na turističkom tržištu», kaže za program na hrvatskom jeziku Radio Subotice predsjednik «Matije Gubeca» Ladislav Suknović.

Ovom je prigodom otvoreno i pitanje mogućeg bratimljenja dva mjesta - Tavaknuta i Novog Vinodolskog. S obzirom da su oba mjesta približno jednake veličine, na taj bi se način otvorila mogućnost realizacija zajedničkih projekata financiranih fondovima kojima ima pristup ovo primorsko mjesto.


 


Pogledajte foto galeriju