HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 804408


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 22.09.2014.
Održan HosanaFest
 
Održan HosanaFestGlavna nagrada «Hosanafesta 2014.», koju dodjeljuju međusobno sami izvođači, pripala je debitantima iz Čepina kod Osijeka, vokalno instrumentalnom sastavu «Trinity», s pjesmom «Kad gori pod nogama» koju je napisala i uglazbila Marina Hojsak, a obradio Daniel Hojsak.

Na ovogodišnjem festivalu, koji je održan u Dvorani sportova u Subotici, sudjelovalo je 107 izvođača, a izvedeno je 15 novih pjesama.

Pjesma "Kad gori pod nogama" osvojila je i nagradu stručnog povjerenstva.

Na 9. Hosanafestu dodijeljene su i nagrada za najbolji tekst te nagrada štićenika zajednice Hosana. Najbolji tekst imala je pjesma «Mostovi», koju je pjevao vlč. Ljubo Vuković iz Zagreba, a napisala ju je Tajana Šarić, dok su štićenici Zajednice Hosana nagradili pjesmu «Traganje» VIS-a «Novo nebo» iz Zenice. Ova skupina po drugi puta u povijesti festivala prima nagradu od štićenika zajednice. Prvi puta je to bilo 2010. godine.

Na natječaj Hosanafesta pristiglo je 32 skladbe od kojih je najboljih 15 sinoć izvedeno pred oko dvije tisuće gledatelja. Ove godine bilo je izvođača iz pet država - Njemačke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Vojvodine.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg festivala bila je Zagrebačka županija. (Radio Subotica)


 


Pogledajte foto galeriju