HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 804403


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec rujan   

| 29.09.2014.
Na Festivalu bunjevački pisama pobijedili «Dobri ljudi»
 
Na Festivalu bunjevački pisama pobijedili «Dobri ljudi»Pjesma «Tu su moji dobri ljudi» koju je uglazbio Tomislav Vukov u izvedbi ansambla «Hajo» i u aranžmanu Marinka Piukovića, a koja je prema odluci prosudbenog povjerenstva izabrana za najbolju pjesmu na XIV. festivalu bunjevački pisama. Manifestacija je održana sinoć u sportskoj dvorani Srednje tehničke škole «Ivan Sarić».

Prate ga na drugom mjestu Josip Francišković, autor glazbe za pjesmu »Trebaš mi« u izvedbi ansambla «Biseri», i na trećem mjestu Marijan Kiš, autor glazbe za pjesmu «Božić u ravnici» koju su izvele Tamara Štricki Seg i Katarina Piuković.

Prema prebrojanim glasovima posjetitelja u dvorani i poslanih putem SMS-a, nagradu publike na 14. festivalu bunjevački pisama osvojio je Petar Kuntić, auto teksta i glazbe za pjesmu «Tamburaši, tamburaši», u izvedbu Marka Križanovića.

Posebno stručno prosudbeno povjerenstvo koje su činili Katarina Čeliković, Ljiljana Dulić, Milovan Miković, Ivana Petrekanić Sič i Tomislav Žigmaov, za najbolji tekst odabralo je onaj u pjesmi «Godine su proletile» autora Stipana Bašića Škarabe.


 


Pogledajte foto galeriju