HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 22. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 803742


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 01.10.2014.
Lijepa riječ na više jezika u Somboru
 
Lijepa riječ na više jezika u SomboruKulturno–umjetnička večer «Лепа реч, lijepa riječ, szép szó, schönes wort», u organizaciji Udruge građana «Urbani Šokci» iz Sombora okupila je ozbiljan broj zainteresiranih, a koji govore jedan od četiri spomenuta jezika, ali i druge, poput rumunjskog.

Program je održan u Velikoj dvorani Gradske kuće u Somboru, gdje su se tijekom večeri čuli stihovi i pjesme na jezicima Hrvata, Srba, Mađara, Rumunja i Nijemaca, i govori etničkih skupina Hrvata, bunjevačka i šokačka ikavica.

Ove je godine po prvi put nastupila i gošća iz Rumunjske.

Manifestacija je održana po četvrti put i organizira se za učenike koji pripadaju dobnoj skupini mladeži, od sedmog razreda osnovne škole pa do približno dvadeset pete godine.

«Udruga građana Urbani Šokci izlazi iz okvira njegovanja hrvatske tradicije i govora, književnosti i pjesništva. Normalno je uklapanje u sredinu u kojoj živiš i potrebno je da se hrvatski jezik čuje i izvan skupine našeg naroda. Imamo potporu od Grada Sombora i za Međunarodni okrugli stoli za ovaj projekt, Lijepa riječ. Time se ugrađujemo u kulturni život Sombora», rekla je u ovom povodu predsjednica UG «Urbani Šokci» Marija Šeremešić.


 


Pogledajte foto galeriju