HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 22. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 803742


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 08.10.2014.
Predstavnici Velike Britanije posjetili Hrvatsko nacionalno vijeće
 
Predstavnici Velike Britanije posjetili Hrvatsko nacionalno vijećeŠef političkog odjela Veleposlanstva Velike Britanije u Beogradu James Moore i politička savjetnica Jasna Hajder boravili su danas u Hrvatskom nacionalnom vijeću i tom prilikom razgovarali s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća u tehničkom mandatu dr. Slavenom Bačićem.

Jedna od tema sastanka bili su izbori za nacionalna vijeća.

James Moore rekao je ovom prilikom kako je Veleposlanstvo Velike Britanije veoma zainteresirano za manjine u Republici Srbiji. Posjet je dio nastojanja da se iz prve ruke dobiju informacije o mogućnostima ostvarivanja nacionalno–manjinskih prava.

Goste je također zanimao i stav predstavnika nacionalnih manjina o vođenu predizbornih i izbornih aktivnosti za nacionalna vijeća. Željeli su znati i o očekivanjima za njihovo funkcioniranje nakon izbora.

U širem smislu razgovaralo se i o pitanju budućnosti nacionalno–manjinske politike u Srbiji i kako će na to utjecati proces približavanja Europskoj uniji.

Naime, za prijašnjeg posjeta britanskih predstavnika Hrvatska još nije bila članica EU, ali sada jest, i koliko je poznato, veoma je zainteresirana za stanje prava manjina u Srbiji, kao i Mađarska, Rumunjska i Bugarska, primjerice, rekao je, među ostalim, James Moore.

Ovo je drugi radni posjet predstavnika Veleposlanstva Velike Britanije Subotici. (SJ)


 


Pogledajte foto galeriju