HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802946


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 21.10.2014.
HNV raspisalo Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine za 2014. godinu
 
HNV raspisalo Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine za 2014. godinuTemeljem članka 6. Pravilnika o priznanjima Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine od 4. listopada 2013. godine, Nacionalno vijeće hrvatske nacionalne manjine (u daljnjem tekstu: Vijeće), upućuje Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine za 2014. godinu.

Poziv se upućuje za dodjelu sljedećih priznanja:
- priznanje «Ban Josip Jelačić» za društveni rad u hrvatskoj zajednici;
- priznanje «Dr. Josip Andrić» za doprinos hrvatskoj kulturi;
- priznanje «Pajo Kujundžić» za doprinos obrazovanju na hrvatskom jeziku.

Uz obrazloženi prijedlog za dodjelu priznanja na hrvatskome jeziku u pisanoj formi, potrebno je dostaviti dokumentaciju kojom se dokazuju navodi iz prijedloga, te kratak životopis predloženoga kandidata.

Podnositelji prijedloga mogu biti sve pravne i fizičke osobe.
Prijedlozi se dostavljaju putem pošte u zatvorenoj kuverti na adresu: Nacionalno vijeće hrvatske nacionalne manjine, Preradovićeva 13, 24000 Subotica, s naznakom «za javni poziv za dodjelu priznanja».

Rok za dostavljanje prijedloga je najkasnije do 14. studenoga 2014.
Podnesene prijedloge razmotrit će Povjerenstvo Vijeća i svoje prijedloge za dodjelu priznanja dostaviti Vijeću koje donosi odluku o priznanjima.

Imena dobitnika priznanja bit će objavljena u listu «Hrvatska riječ», na internetskim stranicama Vijeća i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, te drugim sredstvima javnoga priopćavanja.

Priznanja će biti svečano uručena 15. prosinca 2014. na obilježavanju praznika hrvatske zajednice u Republici Srbiji.dr. sc. Slaven Bačić
predsjednik Vijeća


 


Pogledajte foto galeriju