HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802945


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 30.10.2014.
Čestitke nakon izbora za Nacionalno vijeće hrvatske nacionalne zajednice u Srbiji
 
Čestitke nakon izbora za Nacionalno vijeće hrvatske nacionalne zajednice u Srbiji Veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, predstavnici Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata, te Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore uputili su čestitke novoizabranoj većini koja će formirati sastav Hrvatskog nacionalnog vijeća u predstojećem mandatu...

U ime Veleposlanstva Republike Hrvatske i u svoje osobno ime, veleposlanik Gordan Markotić u čestitki je rekao da izborni rezultati potvrđuju kako su dosadašnji napori Hrvatskog nacionalnog vijeća kao i program koji su predstavili prepoznati u hrvatskoj zajednici.
«Povezivanje ukupne hrvatske zajednice uz sve njene različitosti i teritorijalne disperziranosti te daljnja nastojanja u punom ostvarivanju prava u području obrazovanja, službene uporabe jezika i pisma kao i u području kulture i informiranja predstavljaju nemali zadatak i izazov koji je pred Vama, vijećnicima s Vaše liste koji predstavljaju većinu, kao i svim vijećnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća», navodi se u čestitki.

U ime Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i u svoje osobno ime, predstojnica ovoga Ureda Darija Krstičević uputila je najiskrenije čestitke povodom izbornog uspjeha liste koju predvodi dr. Slaven Bačić.
«U svojem proteklom mandatu bili ste vrlo motivirani i aktivni te ste poduzimali kvalitetne korake kojima se podizala razina ostvarivanja manjinskih prava, sukladno prihvaćenim europskim standardima o zaštiti manjina i na temelju potpisanih međudržavnih sporazuma», napisala je ona. «To ćete, sigurni smo, nastaviti i u ovome mandatu. U tim i takvim nastojanjima Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i nadalje će Vam biti pouzdan partner», kaže u poruci Darija Krstičević.

Zajednica protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata također dijeli mišljenje većine u hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Vojvodini, odnosno Republici Srbiji, da je pobjednička lista najbolji izbor za ovu izuzetno odgovornu i zahtjevnu dužnost, navodi se pored ostalog u čestitki koju potpisuju predsjednik Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata Mato Jurić, te glavni tajnik Zajednice Zlatko Žužić.

Čestitku u povodu izbora za novi saziv hrvatskog nacionalnog vijeća uputio je i Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.
On je na ovaj način izrazio «želju da uvijek uspijevate u nastojanjima da trajne povijesne, kulturne i tradicijske vrijednosti Vaše zajednice prezentirate i zaštitite na najbolji mogući način», ističe u čestitki Zvonimir Deković.


 


Pogledajte foto galeriju