HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 22. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 803742


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 31.10.2014.
Ministar državne uprave Republike Hrvatske Arsen Bauk u posjetu Srbiji i Subotici
 
Ministar državne uprave Republike Hrvatske Arsen Bauk u posjetu Srbiji i Subotici Ministrica državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički susreta se sa svojim kolegom, ministrom istoga portfelja u hrvatskoj vladi Arsenom Baukom, jučer u Beogradu. Prije toga susreta, on je u Generalnom konzulatu RH u Subotici razgovarao s čelnicima vojvođanskih Hrvata.

Ministar Bauk želio je doznati koji su problemi gdje Hrvatska može pomoći hrvatskoj manjini u Srbiji.

«Problemi koje uočavamo su pitanje zastupljenosti pripadnika nacionalnih manjina u predstavničkim tijelima, bilo na lokalnoj bilo na državnoj razini, i pitanje školovanja na jeziku i pismu nacionalne manjine», rekao je ovom prilikom ministar Bauk.

Povod njegova sastanka sa srbijanskom ministricom državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički je razmjena iskustva u svezi s reformom državne uprave te druge teme u domeni njihovih ministarstava.

Ministrica Udovički naglasila je kako Hrvatska, kao članica Europske unije i na korak ili dva ispred Srbije kada je riječ o reformama, i te kako može pomoći našoj zemlji posebice prilikom reforme sustava plaća u javnoj upravi i njezinu uređenju, ili podijeliti iskustva u elektroničkoj upravi.

Hrvatski ministar je dodao kako će Hrvatska prenijeti iskustva Srbiji u procesu pristupanja EU.

Čelništvo Hrvata u vojvodini činili su predsjednik Hrvatskog nacionalnoga vijeća dr. Slaven Bačić predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić i ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmano.

Hrvatski ministar Arsen Bauk za boravka u Subotici sastao se i s gradonačelnikom ovoga grada Jenőom Maglaijem.


 


Pogledajte foto galeriju