HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. srpanj 2019. godine    


Broj posjeta: 789955


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec srpanj   

| 06.07.2015.
Hrvati iz Srbije drugi na Svjetskom prvenstvu klubova dijaspore
 
Hrvati iz Srbije drugi na Svjetskom prvenstvu klubova dijaspore Reprezentacija vojvođanskih Hrvata osvojila je drugo mjesto u finalnoj utakmici Svjetskog nogometnog natjecanja klubova koje su utemeljili Hrvati izvan domovine i nacionalnih manjina. Naš je ekipa igrala u subotu, 4. srpnja u Sesvetama s Pajde Möhlin momčadi iz Švicarske...

Sudjelovanje u finalu pokazalo je kakvoću reprezentacije nogometne momčadi Hrvata iz Srbije.

Natjecanje je ovo najvišeg ranga na kojem je nastupila nogometna momčad hrvatske zajednice u Srbiji, ističe koordinator Petar Kuntić.

Organizator je Hrvatski nogometni savez koji i financira u potpunosti boravak nogometaša i ekipa u Zagrebu. Oni su jedini nacionalni nogometni savez na svijetu koji ima ovakvo natjecanje. Oni na ovaj način povezuju domovinsku i izvandomovinsku Hrvatsku, veli Kuntić.

Velike zasluge za uspjeh naše nogometne momčadi ima izbornik Marinko Poljaković, koji neumorno s njima radi sve ove godine.

Mladi nogometaši su razgovarali i s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza, uz nazočnost predsjednika ove organizacije Davora Šukera.

Najbolji strijelac s ukupno osam postignutih golova je Prijić, dok je najboljim igračem proglašen njegov suigrač Zelenika. Lebović iz reprezentacije vojvođanskih Hrvata najbolji je vratar, a Croatia Villefranche nagrađena je za fair-play.


 


Pogledajte foto galeriju