HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802945


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec veljača   

| 01.02.2016.
Kovač: ista prava za hrvatsku manjinu u Srbiji kakva u Hrvatskoj ima srpska manjina
 
Kovač: ista prava za hrvatsku manjinu u Srbiji kakva u Hrvatskoj ima srpska manjina «Srpska manjina ima tri zastupnika u Hrvatskom saboru, a u Narodnoj skupštini Srbije nemamo nijednog zastupnika hrvatske manjine iako od 2004. imamo međudržavni sporazum o zaštiti svojih nacionalnih manjina. Tu nešto nije u redu i moramo reći kolegama u Srbiji - idemo to riješiti», rekao je hrvatski ministar vanjskih poslova dr. Miro Kovač, a prenijela HINA...

Kovač je također najavio da će, govoreći o odnosima sa Srbijom, imati otvoren, pozitivan i konstruktivan stav te da se veseli jačanju trgovinske razmjene, ali da će ustrajati na rješavanju zaostalih pitanja iz rata protiv Hrvatske, osobito sudbine nestalih.

Kako prenosi HINA, dr. Kovač je uvjeren da će srpska strana uvidjeti da bez rješenja tih pitanja iz rata ne može biti zdravih temelja za dobre odnose u budućnosti. Kovač je istaknuo i kako će znak da Beograd želi graditi zdrave, dobrosusjedske odnose biti rješavanje zastupljenosti hrvatske manjine u srbijanskom parlamentu.


 


Pogledajte foto galeriju