HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802945


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec veljača   

| 03.02.2016.
Počeo Kviz za poticanje čitanja «Čitam i skitam»
 
Počeo Kviz za poticanje čitanja «Čitam i skitam» Subotička Gradska knjižnica i ove godine je organizirala Kviz za poticanje čitanja u osnovnim školama pod nazivom «Čitam i skitam».

Kviz je namijenjen učenicima osnovnih škola, a cilj je kod djece razviti i učvrstiti čitalačke navike, obogatiti jezičnu kulturu, potaknuti maštu i razviti inteligenciju. Akcija se provodi na tri službena jezika Grada Subotice: srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku uz suvremeni pristup knjizi i čitanju.

Što je kviz za poticanje čitanja?
Kviz za poticanje čitanja je akcija kojom Gradska knjižnica želi knjigu vratiti mladim čitateljima, a čitatelje knjižnici. Drugi je cilj masovniji odaziv učenika uz suvremeni pristup knjizi.

Kviz se organizira u veljači i ožujku na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i u svim gradskim i prigradskim ograncima. U kvizu sudjeluju učenici osnovnih škola Grada Subotice, članovi Gradske knjižnice. Ukoliko netko nije član Gradske knjižnice, može se učlaniti tijekom trajanja kviza po promotivnoj cijeni.

Sudionici u kvizu su članovi Gradske knjižnice koji trebaju pročitati knjige i popuniti on-line upitnik na mrežnoj stranici subiblioteka.rs. Upitnici se šalju najkasnije do 31. ožujka.

Svi ispravno popunjeni upitnici bit će uključeni u izvlačenje koje će biti organizirano na završnoj svečanosti priređenoj 1. travnja u povodu Međunarodnog dana knjige za djecu. Svaki sudionik kviza može osvojiti jednu od više od 120 nagrada.


 


Pogledajte foto galeriju