HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 22. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 803742


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec veljača   

| 07.02.2016.
Dačić i Kovač: Poboljšat ćemo odnose Srbije i Hrvatske
 
Dačić i Kovač: Poboljšat ćemo odnose Srbije i Hrvatske Nakon prvog susreta šefova diplomacija Srbije i Hrvatske, Ivice Dačića i Mira Kovača u Amesterdamu, hrvatski ministar vanjskih poslova za Jutarnji list kaže da je važno da dvije države imaju kvalitetan odnos, posebno na ekonomskom planu...

Dogovorili su se, kaže Kovač, da će raditi na unaprjeđenju odnosa dvaju država.

«Važno je da ti odnosi budu kvalitetni i da nastavimo surađivati, osobito na ekonomskom planu i da, jasno, one probleme iz prošlosti koje imamo, naslijeđe rata rješavamo, da za to imamo mehanizam i mi ćemo sigurno u bliskoj budućnosti na tom planu biti vrlo učinkoviti i vrlo uspješni», rekao je hrvatski šef diplomacije.

Dačić je, prenosi ovaj zagrebački dnevnik, napomenuo da je to bio njihov prvi susret i da nije bilo duljeg razgovora, ali da su on i njegov hrvatski kolega zajedno konstatirali da treba raditi na jačanju bilateralnih odnosa.

«Trebamo jasno definirati što je to što konkretno i brzo možemo uraditi u našim bilateralnim odnosima i sigurno je da ćemo nastaviti s našim kontaktima čim prođu izbori u Srbiji», rekao je Dačić.


 


Pogledajte foto galeriju