HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802945


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec veljača   

| 09.02.2016.
Zamjenica pokrajinskog pučkog pravobranitelja u ZKVH-u
 
Zamjenica pokrajinskog pučkog pravobranitelja u ZKVH-u Zamjenica Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana (pučkog pravobranitelja) za zaštitu prava nacionalnih manjina Eva Vukašinović posjetila je u petak, 5. veljače zavode za kulturu vojvođanskih Mađara u Senti i vojvođanskih Hrvata u Subotici.

Na sastancima je bilo riječi o izvorima i načinima njihova financiranja, suradnji zavoda s relevantnim tijelima uprave i ustanovama u tuzemstvu i inozemstvu, programima, projektima i aktivnostima ovih ustanova, objavljeno je na internetskim stranicama ombudsmana.

Budući da je upoznavanje s radom, iskustvima i izazovima s kojima se zavodi za kulturu nacionalnih manjina susreću u svom radu započeto krajem prethodne godine slanjem kratkog upitnika, na sastancima s ravnateljima zavoda razjašnjeni su podaci i dopunjene informacije koje je Pokrajinski zaštitnik građana prikupio na ovaj način.

Posjeti su dio aktivnosti Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana koje ova institucija realizira radi stjecanja uvida u iskustva i izazove s kojima se u radu susreću zavodi za kulturu nacionalnih manjina u AP Vojvodini.


 


Pogledajte foto galeriju