HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802945


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec veljača   

| 10.02.2016.
Važni konstruktivni odnosi sa Srbijom
 
Važni konstruktivni odnosi sa SrbijomHrvatska želi konstruktivne odnose sa Srbijom, rekao je predsjednik hrvatskog Sabora Željko Rajner primajući u prvi posjet veleposlanicu Srbije Miru Nikolić. Rajner je izjavio da se to prvenstveno odnosi na rješavanje pitanja nestalih i zatočenih, završetka procesa vraćanja imovine i arhivske građe, vraćanja kulturnog blaga i rješavanje pitanja granice na Dunavu, navodi se u priopćenju Sabora, a prenijela je agencija Hina.

Predsjednik Sabora je ukazao i na važnost rješavanja položaja hrvatske manjine u Srbiji u skladu sa Sporazumom o zaštiti manjina iz 2004. godine. «Formiranjem nove skupštine i vlade nakon parlamentarnih izbora u Srbiji, koji su predviđeni u travnju ove godine, nadamo se da će se ove teme naći u središtu naših bilateralnih razgovora», ističe Rajner.

«Srbija je svjesna potrebe rješavanja otvorenih pitanja», rekla je veleposlanica Nikolić i izrazila nadu da će se dosadašnja suradnja i stručna pomoć koju je Hrvatska pružila Srbiji na početku njenog pregovaračkog procesa s Europskom unijom i dalje nastaviti.


 


Pogledajte foto galeriju