HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 22. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 803747


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec kolovoz   

| 26.08.2016.
Udžbenici tema radnog sastanka predstavnika manjina i resornog pokrajinskog tajnika
 
Udžbenici tema radnog sastanka predstavnika manjina i resornog pokrajinskog tajnika U organizaciji pokrajinskog tajnika za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihálya Nyillasa održan je radni sastanak s predstavnicima nacionalnih vijeća nacionalnih manjina u Srbiji. Razgovaralo se o nedostajućim udžbenicima.

Sastanak je održan u zgradi Vlade Vojvodine, a Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV) je predstavljao predsjednik Izvršnog odbora Darko Sarić Lukendić.

Ovom je prilikom istaknuto da je u tijeku izrada autorskih udžbenika u potpori HNV-a, iz glazbene kulture i nacionalne dodatake za povijest. Na ovaj način će biti kompletiran popis potrebnih naslova za osnovne škole.

Mogućnost ubrzavanja procedure odobravanja ovih udžbenika, bila je tako glavnom temom sastanka, a u cilju realizacije svih započetih poslova u predviđenom roku. Darko Sarić Lukendić ukazao je i na potrebu da se hitno pristupi izradi i prilagodbi prijevoda udžbenika za nastavu u srednjim školama, te didaktičkih materijala za predškolsku dob.


 


Pogledajte foto galeriju