HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. kolovoz 2019. godine    


Broj posjeta: 802945


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec kolovoz   

| 29.08.2016.
Održana šesta po redu umjetnička kolonija «Stipan Šabić»
 
Održana šesta po redu umjetnička kolonija «Stipan Šabić» Hrvatska likovna udruga «Croart» iz Subotice organizirala je šesti saziv međunarodne umjetničke kolonije «Stipan Šabić 2016.», kolonija je održana na salašu u blizini jezera Palić, od 22. do 26. kolovoza.

Na likovnu koloniju pristigli su umjetnici iz Srbije i inozemstva – Hrvatske, Njemačke, Rumunjske, Makedonije i Australije koji su u ugodnom ambijentu imali mogućnost stvaranja likovnih djela, prije svega štafelajskog slikarstva, a nastao je i jedan rad kiparskog karaktera.

Na otvaranju kolonije nastupili mladi članovi Subotičkog tamburaškog orkestra i «Bodroški bećari» iz Monoštora, članovi KUDH «Bodrog». Koloniju je svečano otvorio konzul generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, Velimir Pleša.

Na zatvaranju kolonije i ujedno prezentaciji nastalih radova obratili su se predsjednik «Croar-a» Josip Horvat, Hristijan Sanev u ime gostujućih umjetnika, koloniju je zatvorila gđa Lilian Carland Malbašić, dok je cijeli program vodila Klara Dulić.


 


Pogledajte foto galeriju