HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 21. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 765095


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 16.10.2016.
Održani šesti Dani voća u Tavankutu
 
Održani šesti Dani voća u Tavankutu Šesti Dani voća u Tavankutu održani su u subotu, 15. listopada na Etno salašu «Balažević». Organizatori kažu da je jedan od ciljeva festivala promocija proizvoda voća, tradicionalnih specijaliteta i starih zanata, kao i turističkih potencijala ovoga mjesta.

Više od 20 izlagača iz naše zemlje i Hrvatske je predstavilo svoje proizvode od voća i povrća, dekupaž predmete i slike u tehnici slame.

Dani voća nisu samo gospodarska, nego i kulturno-prosvjetna manifestacija, također ukazuju organizatori, Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo (HKPD) «Matija Gubec» iz Tavankuta.

Festival zapravo ima elemente kroz cijelu godinu tematski navezane na Festivali, ali sam dan festivala je jedna kruna, završetak svih projektnih aktivnosti, kaže u ime organizatora koordinator projektnih aktivnosti HKPD-a Dubravko Bilinović.

Predstavili su se i članovi Udruženja Slovaka, a u kulturnom programu, osim domaćina, sudjelovali su i djeca iz OŠ «Matija Gubec», te Bunjevački kulturni centar iz Tavankuta. Grad Subotica i resorno Pokrajinsko tajništvo poduprli su su održavanje manifestacije.


 


Pogledajte foto galeriju