HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 14. prosinac 2018. godine    


Broj posjeta: 698277


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec studeni   

| 09.11.2016.
Više mjesta za djecu u vrtiću «Marija Petković - Biser» u Subotici
 
Više mjesta za djecu u vrtiću «Marija Petković - Biser» u SuboticiObrazovno-odgojni rad na hrvatskom jeziku u vrtiću «Marija Petković - Biser» u Aleksandrovu u Subotici, od ponedjeljka, 7. studenog se realizira u renoviranim i proširenim prostorijama.

Razlog tomu jest dvostruko veći broj djece upisane ove godine u grupu na hrvatskom jeziku. Radovi su realizirani uz financijsku potporu Zagrebačke županije, Predškolske ustanove (PU) «Naša radost» i brojnih drugih donatora.

Poslije tri godine od puštanja u rad drugog objekta pod okriljem vrtića «Marija Petković – Sunčica» - «Marija Petković – Biser» u Aleksandrovu u Subotici, s petnaestero broj djece duplirao se – sada ih je tridesetero. Osoblje ističe kako je zbog toga potrebna komfornija i veća spavaona, te je renovacija pomogla. Povećan je također prostor za grupni rad, kao i onaj za rad s Montessori materijalima.

Proširenje vrtića «Biser» skupa su oživjeli mjesni župnik Marinko Stantić i čelništvo hrvatske zajednice - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV), koji su osigurali donatore, od kojih je najveći Zagrebačka županija.

U ovome povodu predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov izjavio je kako je izuzetno važno očitovati zajedničko djelovanje brojnih subjekata unutar hrvatske zajednice kako bi na pozitivan način bio razriješen dio problema s kojima s suočavamo.

Vrtići koji rade po Montessori programu, projekt su sestara Kćeri milosrđa, i njihove predstojnice u Subotici sestre Silvane Milan. Za sada su u rad ove ustanove uključene s vjerskom nastavom, koju drži sestra Eleonora. Vrtić «Biser» nalazi se uz katoličku crkvu u Alelsandrovu.


 


Pogledajte foto galeriju