HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 21. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 765099


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec studeni   

| 05.11.2016.
Otvorena ljetna terasa u Tavankutu
 
Otvorena ljetna terasa u Tavankutu Prigodnom svečanošću u Tavankutu je u petak, 4. studenog otvorena ljetna terasa etnosalaša Balažević, pod okriljem HKPD «Matija Gubec». Pomoćni objekt otvorili su bivša potpredsjednica hrvatske vlade i predsjednica udruge «Hrvatska pomaže» Đurđa Adlešić i ravnatelj Crvenog križa Grada zagreba Petar Penava.

Ove su organizacije materijalno pomogle izgradnju objekta koji će služiti za brojne programe tavankutske udruge kulture.

Đurđa Adlešić je ovom prilikom rekla kako se nastavlja s ustavnim obvezama pomaganja Hrvatima koji žive izvan domovine, iz područja nevladinog sektora. «Ove godine smo upoznali vrijedne ljude iz Tavankuta i odlučili smo pomoći projekte poboljšanja kvalitete življenja ovdje, ali i opstojnosti. Vjerujem da je ovo tek početak naše suradnje».

Predsjednik HKPD «Matija Gubec» u Tavankutu Ladislav Suknović kaže kako su udruga «Hrvatska pomaže», zagrebački Crveni križ i Zagrebačka županija kroz nekoliko projekata, u koje spada i izgradnja ljetne terase, a govoreći o «Matiji gubecu», uložili oko 13 i pol tisuća eura.


 


Pogledajte foto galeriju