HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 14. prosinac 2018. godine    


Broj posjeta: 698283


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec studeni   

| 16.11.2016.
Izabran novi ravnatelj NIU «Hrvatska riječ»
 
Izabran novi ravnatelj NIU «Hrvatska riječ» Jedina profesionalna informativna ustanova hrvatske manjine u Vojvodini, Novinsko izdavačka ustanova (NIU) «Hrvatska riječ» dobila je novoga ravnatelja, ekonomista i aktivista hrvatske zajednice iz Subotice Ivana Ušumovića...

Odluku o njegovu imenovanju za ravnatelja ustanove donio je u utorak navečer, 15. studenoga, Upravni odbor te medijske kuće ističući kvalitetu predloženog programa rada i razvoja ustanove u sljedeće četiri godine.

«Ma koliko bili u krizi tiskani mediji, tjednik Hrvatska riječ predstavlja svojevrsni zaštitni znak hrvatske zajednice i mora to ostati u budućnosti», naveo je novoizabrani ravnatelj Ušumović.

Najavio je da će njegova primarna misija biti očuvanje i unaprjeđenje informiranja na hrvatskom jeziku u pisanoj formi, kao i povećanje broja čitatelja tiskanog izdanja «Hrvatske riječi», ali i postupni prelazak na suvremene digitalne forme izdavanja novine.

Ivan Ušumović bio je jedini kandidat za ravnatelja NIU «Hrvatska riječ», koji će na toj dužnosti zamijeniti Ivana Karana. Novi ravnatelj će dužnost preuzeti od prvoga siječnja 2017. godine.

NIU «Hrvatska riječ» vojvođanski je list na hrvatskom jeziku čiji se rad financira iz pokrajinskog proračuna. Svoj rad je započela 2003. godine, i bavi se tiskanjem istoimenog informativno-političkog tjednika, podliska za mlade i djecu «Kužiš» i «Hrcko», te objavom knjiga hrvatskih autora. Sjedište Ustanove je u Subotici, gdje u uredništvu radi oko 15 zaposlenih, a dopisnike ima u svim mjestima u kojima živi hrvatska manjina u Vojvodini. (HNV)


 


Pogledajte foto galeriju