HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 14. prosinac 2018. godine    


Broj posjeta: 698276


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec studeni   

| 21.11.2016.
Pjesnik Denis Kovač u Subotici i Monoštoru
 
Pjesnik Denis Kovač u Subotici i Monoštoru Knjigu za djecu «Ajde mi čitaj» u Subotici i Monoštoru predstavio je autor pjesama i ilustracija Denis Kovač iz Zagreba, rodom iz Monoštora, koji radi u Knjižnicama Grada Zagreba. Knjigu je tiskao u vlastitoj nakladi.

Subotičkoj mlađoj djeci knjigu je predstavio najprije u vrtiću «Marija Petković Sunčica», a potom u Gradskoj knjižnici učenicima nižih razreda osnovnih škola nastave na hrvatskom jeziku. Sljedećeg dana je autor u svom rodnom mjestu, Monoštoru, se družio s djecom u Osnovnoj školi «22. oktobar».

Susret je organiziralo Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV) i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata (ZKVH) uz potporu Gradske knjižnice Subotica.

Zbirka od šesnaest pjesama u stihovima i rimi nadahnuta je obiteljskim životom i dječjom igrom. Toplo i iskreno autor govori o obiteljskoj svakodnevici, gdje okruženi pažnjom i ljubavi mame i tate, odrastaju jedan dječak i dvije djevojčice, koji će jednoga dana postati veliki i sretni ljudi. Pjesme, od kojih su neke uspavanke, namijenjene su čitanju na glas djeci mlađe i starije predškolske dobi. Knjiga je oplemenjena razigranim autorovim ilustracijama i dječjim crtežima. (HNV)


 


Pogledajte foto galeriju