HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 14. prosinac 2018. godine    


Broj posjeta: 698272


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec studeni   

| 22.11.2016.
Strategija obrazovanja na hrvatskom u Srbiji jedan od najznačajnijih i najkvalitetnijih dokumenata HNV-a
 
Strategija obrazovanja na hrvatskom u Srbiji jedan od najznačajnijih i najkvalitetnijih dokumenata HNV-a Konačnica javne rasprave o Nacrtu strategije obrazovanja na hrvatskom jeziku u Srbiji za razdoblje od 2017. do 2021. godine, održana je u Plavoj dvorani Gradske kuće u Subotici. Ovom su prilikom sudjelovali predstavnici hrvatske diplomacije, Autonomne Pokrajine Vojvodine, Fondacije za otvoreno društvo, Predškolske ustanove «Naša radost» u Subotici, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, udruge iz Niša, Centra za razvoj civilnog društva, vijećnici HNV-a i članovi Izvršnog odbora ovoga tijela, predstavnici Gradske knjižnice Subotica i drugi zainteresirani.

Fond za otvoreno društvo osigurao je sredstva za izradu ovako važnog dokumenta, strukturalno složenog i smjelog. Ravnateljica Fonda Jadranka Jelinčić izrazila je zadovoljstvo jednom ovako dobro osmišljenom i kvalitetnom aktivnosti.

Jedan je ovo od najznačajnijih i najkvalitetnijih dokumenata koji je nastao pod okriljem HNV-a, rekao je ovom prigodom predsjednik dr. Slaven Bačić. «Zahvalan sam svim sudionicima, kao i voditeljici projekta Jasni Vojnić, Fondaciji za otvoreno društvo koje je prepoznalo vrijednost projekta i dobro ga procijenilo i prije nego se je započeo raditi. Značajno je da se u strategiji govori o budućnosti i o onome što se projicira, a ne tek o konstatiranju trenutačnog stanja. Temeljni je smisao da trebamo težiti zacrtanome. Preostaje posvetiti se ključnom cilju, a to je povećanje broja djece u nastavi na hrvatskom jeziku». Jedan od ciljeva je i stvaranje jedinstvenog školskog centra, podsjetio je predsjednik HNV-a dr. Slaven Bačić. (HNV)


 


Pogledajte foto galeriju