HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 766355


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec travanj   

| 07.04.2017.
Učenici Politehničke škole u Subotici boravili u Dubrovniku
 
Učenici Politehničke škole u Subotici boravili u Dubrovniku Učenici Politehničke škole u Subotici od 30. ožujka do 2. travnja bili su u posjeti Dubrovniku. Zahvaljujući inicijativi i organizaciji ravnatelja Obrtničke i tehničke srednje škole u Dubrovniku, Dinku Mandiću uspostavljena je suradnja i povezivanje dvaju odjela arhitektonskih tehničara iz Subotice i Dubrovnika.

Za financijsku potporu ovog projekta zaslužni su Dubrovačka biskupija, Ženski đački dom u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanska županija u čijoj posjeti ih je dočekao župan Nikola Dobroslavić.

Učenici su u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća, Jasne Vojnić, ravnatelja Politehničke srednje škole Ise Planića, razrednice Ivane Sekulić i profesora hrvatskog jezika Sanjina Ivašića uz stručni i službeni dio i predstavljanje škola i gradova, obišli najznačajnije ljepote ovog bisera jadrana: Dubrovačke gradske zidine, kulu Minčeta, brdo Srđ odakle se pruža spektakularan pogled na grad i okolicu. Posjetili su i Muzej domovinskog rata, Ston, solanu, špilju Vjeternica, jeli gurmanske specijalitete, družili se s mladima, uživali u valovima mora i naravno prošetali Stradunom.

Ova sadržajem i dojmovima bogata studijska ekskurzija, za većinu po prvi puta u Dubrovniku, a za neke i po prvi puta na moru označila je samo početak jedne kvalitetne suradnje koja će još godinama i generacijama potrajati.


 


Pogledajte foto galeriju