HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 22. lipanj 2018. godine    


Broj posjeta: 617009


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec svibanj   

| 09.05.2017.
Obilježen Dan pobjede nad fašizmom
 
Obilježen Dan pobjede nad fašizmom Dan pobjede nad fašizmom, 9. svibnja, obilježen je polaganjem vijenaca na Spomenik žrtvama fašizma, na Trgu žrtava fašizma u Subotici. U ime hrvatske zajednice, vijenac na Spomenik žrtvama fašizma položila je delegacija Hrvatskog nacionalnong vijeća.

Uz podsjećanje da je povijesnoj pobjedi nad fašizmom i nacizmom veliki doprinos dala i Subotica, u kojoj su antifašistički pokret činili njeni građani različite nacionalne, vjerske i socijalne pripadnosti, ali ujedinjeni u borbi za mir i slobodu, istaknuto je da su za tu pobjedu mnogi od njih dali ono najvrijednije – vlastite živote.

Vijence na Spomenik žrtvama fašizma položile su i delegacije Vojske Srbije, veleposlanstvo Ruske Federacije i Belorusije, Generalnog konzulata Republike Hrvatske, Židovske općine Subotica, Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida – Gradski odbor Subotica, Srpsko-rusko-bjeloruskog bratstva «Sveti knez Vladimir» i Mađarskog nacionalnog vijeća, kao i delegacije drugih organizacija, političkih partija i udruženja.


 


Pogledajte foto galeriju