HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. lipanj 2018. godine    


Broj posjeta: 617947


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec lipanj   

| 28.06.2017.
Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji
 
Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima u Zagrebu predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) i zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije Tomislava Žigmanova te predsjednika Hrvatskoga nacionalnog vijeća (HNV) Slavena Bačića.

Razgovarali su o položaju Hrvata u Republici Srbiji, problemima i izazovima s kojima se susreću. Vlada Republike Hrvatske, putem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih i europskih poslova u kontinuiranom je dijalogu s predstavnicima hrvatskoga naroda u Srbiji te kroz različite projekte i programe pomaže u jačanju i razvoju položaja hrvatske nacionalne manjine. Položaj i status hrvatske nacionalne manjine prioritetno je pitanje za Vladu Republike Hrvatske te će suradnjom i na političkoj razini inzistirati na zaštiti svih prava utvrđenih sporazumima s Republikom Srbijom.

Uz predsjednika hrvatske Vlade, sastanku su sudjelovali i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas. (https://vlada.gov.hr)


 


Pogledajte foto galeriju