HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 18. srpanj 2018. godine    


Broj posjeta: 628855


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec srpanj   

| 11.07.2017.
Etno kamp po prvi put održan u Plavni
 
Etno kamp po prvi put održan u Plavni Etno kamp koji već deset godina organizira Hrvatska čitaonica iz Subotica, u suradnji s Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvo «Matoš» iz Plavne održan je od 6. do 8. srpnja u ovome mjestu u Podunavlju.

Nakon dva dana za kojih je oko 25-ero djece izrađivalo ramove za slike, popularne spinere i kutije za nakit, te naučilo nove pjesme, plesalo i započelo dramsku radionicu, trećeg, posljednjeg dana održana je završna priredba. Prije toga uslijedilo je najavljivano iznenađenje, kada su u popodnevnim satima iz Subotice stigli u ime Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić a s njom i Hrcko osobno.

Prije završne priredbe sudionici kampa su posjetili crkvu sv. Jakova, a kasnije je priređena izložba radova nastalih tijekom trajanja kampa. Na priredbi je bilo recitiranja, plesa, glume, vođenja programa, a ukrasna kutija darovana je župniku Josipu Štefkoviću. Riječi čestitke i potpore uputio je član Vijeća HNV-a Željko Pakledinac.

Voditeljica Etno kampa Katarina Čeliković izrazila je zadovoljstvo što je ovaj kamp divno primljen među djecom različite nacionalnosti, te nadu da će se nastaviti s njegovom organizacijom i u idućim godinama. Zahvalila se suorganizatoru – HKUPD Matoš, Marici Andrić i teti Mariji, Snežani Bunoza, Aleksandri Pakledinac i Ervinu Čelikoviću, koji su tri dana bili s djecom, te na potpori Hrvatskom nacionalnom vijeću, Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU Hrvatska riječ. (HNV/HR)


 


Pogledajte foto galeriju