HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 25. travanj 2019. godine    


Broj posjeta: 754066


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec srpanj   

| 26.07.2017.
Predstavnik HNV-a s ministrom Ružićem
 
Predstavnik HNV-a s ministrom Ružićem Predsjednik Izvršnog obora (IO) Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) Darko Sarić Lukendić sudjelovao je na radnom sastanku koji je održao novi ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Resorni ministar se prvi put otkako je preuzeo dužnost sastao proteklog tjedna u Beogradu s predstavnicima nacionalnih vijeća. Cilj ovoga sastanka, održanog u Palači Srbija bio je predstaviti rad nacionalnih vijeća i istaknuti najznačajnije izazove s kojima su suočena.

Ministar je ovom prigodom među ostalim najavio donošenje novoga zakona o nacionalnim vijećima do konca tekuće godine, te ukazao na kontinuitet primjene akcijskog plana, dijela za nacionalne manjine, prenosi Sarić Lukendić.

Darko Sarić Lukendić kaže kako je pored ostalog, ukazao «da smo kroz dosadašnji dijalog s ministarstvom obrazovanja uspjeli privesti koncu jedan od problema koji je ozbiljno opterećivao hrvatsku zajednicu, a to je pitanje udžbenika za osnovne škole. S druge strane ukazao sam na okolnost da postoje problemi koje još nismo niti počeli rješavati, što se odnosi na pitanje zajamčenih mandata odnosno učinkovitog načina ostvarivanja prava na demokratsku participaciju». (HNV)


 


Pogledajte foto galeriju