HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. lipanj 2018. godine    


Broj posjeta: 615920


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec kolovoz   

| 23.08.2017.
Slijedi Žensko tradicijsko češljanje Hrvatica u Baču
 
Slijedi Žensko tradicijsko češljanje Hrvatica u Baču Udruga građana «Tragovi Šokaca» iz Bača priređuje petu po redu manifestaciju Žensko tradicijsko češljanje i izrada oglavlja Hrvatica u regiji u subotu 2. rujna 2017. godine u Etno kući «Didina kuća» u Baču (ul. Mostonga br. 3).

Program počinje okupljanjem gostiju u 14 sati, a od 15 do 16 i 30 predavanje će održati mag. educ. art Tomislav Livaja, nakon čega slijedi radionica.

Manifestacija završava kulturno-umjetničkim programom u 19,30 sati u Domu kulture u Baču. U programu sudjeluju gosti iz Strizivojne: KUD «Šokadija», ŽPS «Druge» i MPS «Strossmayer» istoga društva, na gajdama će svirati Tomislav Livaja, te ŽPS «Tramošnjanke» KUD-a «Mladost» iz Bača i ŽPS UG «Tragovi Šokaca» iz Bača. Organizatori za središnji dio programa najavljuju reviju tradicijskih frizura i oglavlja i pozivaju sve ljubitelje tradicijske baštine na ovu manifestaciju.

Održavanje manifestacije su pomogli Općina Bač, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatsko nacionalno vijeće, Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata. Medijski pokrovitelji su «5kazanje», Radio Bačka, NIU «Hrvatska riječ», RTV – emisija na hrvatskom jeziku.


 


Pogledajte foto galeriju