HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. lipanj 2018. godine    


Broj posjeta: 618082


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec kolovoz   

| 28.08.2017.
Veleposlanik Markotić i premijerka Brnabić o unapređenju odnosa
 
Veleposlanik Markotić i premijerka Brnabić o unapređenju odnosa Premijerka Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajni posjet hrvatskog veleposlanika Gordana Markotića. On je tom prilikom ocijenio da odnosi dvaju država idu uzlaznom putanjom, a da će njihovom unaprjeđenju pridonijeti i predstojeći posjeti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu i posjet hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova Srbiji.

Brnabić je istaknula da je Srbija uradila mnogo za prava nacionalnih manjina u Srbiji, ali da je neophodno da obje države nastave intenzivan rad i suradnju kako bi prava manjina u obje države bila ostvarena na najbolji mogući način.

Brnabić i Markotić su se složili da je ekonomska suradnja dvaju zemalja na visokoj razini, a zaključeno je i da treba više uraditi na koordinaciji kako bi dvije zemlje zajednički nastupale na trećim tržištima, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je razmotrena i mogućnost održavanja foruma koji bi okupio gospodarstvenike iz obje zemlje, kao najboljeg vida ekonomske suradnje.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić također je danas primio u oproštajni posjet odlazećeg veleposlanika Hrvatske u Beogradu Gordana Markotića, ocjenivši da je suradnja s njim bila dobra, unatoč pitanjima koja opterećuju odnose dvaju zemalja.

Šef srbijanske diplomacije razgovarao je s odlazećim veleposlanikom Hrvatske o potrebi intenziviranja političkog dijaloga između dvaju zemalja na najvišoj i visokoj razini u predstojećem razdoblju, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Dodaje se da su Dačić i Markotić razgovarali i o otklanjanju zastoja u radu pojedinih međuvladinih mješovitih povjerenstava za otvorenih pitanja. (Tanjug)


 


Pogledajte foto galeriju