HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. lipanj 2018. godine    


Broj posjeta: 618082


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec kolovoz   

| 29.08.2017.
Započinje cjelokupna nastava na hrvatskom u Monoštoru
 
Započinje cjelokupna nastava na hrvatskom u Monoštoru Ove školske godine će prvi put početi realizacija kompletne nastave na hrvatskom jeziku u Osnovnoj školi «22. oktobar» u Monoštoru, a bit će upisan jedan odjel prvog razreda.

Ujedno je to i prvi odjel u Srbiji, izvan škola na području Grada Subotice, koje će cjelokupnu nastavu pratiti na hrvatskom.

U Školskoj upravi Sombor, kažu da vode računa o svim principima koji su neophodni da bi se formirali odjeli na jezicima nacionalnih manjina, prenosi RTV.

«Na jezicima i ostalih nacionalnih manjina, kao što je mađarski nastavni jezik, slovački i rusinski uvijek se našao jedan kompromis na zadovoljstvo učenika, roditelja i škola, te je to bilo rješavano, pa će tako biti i ubuduće», ističe Borislav Staničkov, načelnik Školske uprave u Somboru.

I ako je sve manje đaka, koji pohađaju nastavu na jezicima nacionalnih manjina, ove godine tamo gdje budu formirani školski odjel, u Zapadnobačkom okrugu, bit će manje od 15 đaka po odjelu na jezicima nacionalnih manjina.


 


Pogledajte foto galeriju