HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 14. studeni 2018. godine    


Broj posjeta: 685466


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec listopad   

| 31.10.2017.
Posjet dubrovačkih i karlovačkih srednjoškolaca Subotici
 
Posjet dubrovačkih i karlovačkih srednjoškolaca Subotici Suradnja Obrtničke i tehničke škole iz Dubrovnika, Mješovite industrijsko obrtničke škole iz Karlovca i Politehničke škole iz Subotice nastavljena je posjetom dubrovačkih i karlovačkih srednjoškolaca Subotici, od 26. do 29. listopada. Tijekom tri dana razmijenjena su iskustva kroz edukativni program, radionice, druženje i obilazak brojnih gradskih i znamenitosti Palića.

U subotičkoj Politehničkoj školi nastava se izvodi i na hrvatskom jeziku. Ravnatelj škole Iso Planić kaže imaju različite oblike suradnje sa školama u zemlji i okruženju, a kada je Hrvatska u pitanju, surađuju sa školama iz Karlovca, Dubrovnika, Osijeka, Vukovara.

«Smisao i cilj prekogranične suradnje je unaprjeđenje standarda obrazovanja i odgoja, razmjena iskustava, znanja, vještina, svaki studijski posjet školama u zemljama u okruženju je prilika da nešto novo naučimo, da primjere iz prakse primijenimo kod nas, pa ako ništa drugo, prilika je da uočimo da i tamo negdje postoje slični problemi kao što su problemi koji muče nas, i onda nam je nekako zbog toga i lakše. Djeca stječu upotrebljiva znanja i vještine, ali stječu i prijateljstva i naravno ono što je za djecu iz Subotice važno jeste da na ovaj način šire vidike, spoznaju nove stvari, upoznaju nove predjele, ljude, kulture i na taj način postaju bolji učenici», rekao je u ovom povodu Iso Planić. (HR)


 


Pogledajte foto galeriju