HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 23. siječanj 2019. godine    


Broj posjeta: 715392


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec prosinac   

| 08.12.2017.
Manjinski zavodi za kulturu skupa, za veću vidljivost
 
Manjinski zavodi za kulturu skupa, za veću vidljivost Na prvoj sjednici ravnatelja i predstavnika Zavoda za kulturu vojvođanskih Mađara, Slovaka, Rumunja, Rusina i Hrvata, održanoj 4. prosinca 2017. godine u sjedištu Zavoda za kulturu vojvođanskih Mađara u Senti, dogovorena je snažnija suradnja zavoda tijekom 2018. godine.

Naglašena je potreba veće zastupljenosti i vidljivosti zavoda u medijima, napose na internetskim stranicama osnivača, Vlade APV-a, Pokrajinskog tajništva za kulturu i javno informiranje, Pokrajinskog tajništva obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, kao i nacionalnih savjeta nacionalnih manjina.

Pitanje svih predstavnika je kako izaći iz medijske izolacije kada je riječ o većinskim medijima (radio, TV). Nije dovoljno da manjinske zajednice svoju kulturu promoviraju samo pripadnicima svoga naroda.

Suradnja zavoda tijekom 2018. godine će se intenzivirati i bit će u znaku obilježavanja deset godina od osnivanja zavoda što će biti povod za nekoliko zajedničkih aktivnosti, u suradnji sa Zavodom za kulturu Vojvodine. Tim se povodom planira održati zajednička manifestacija i tiskanje publikacije u kojoj će biti predstavljeni svi zavodi. Ovo će ujedno biti jedan od vidova prezentacije zavoda ususret i povodom 2021. godine kada je Novi Sad europska prijestolnica kulture.
Sljedeći će se sastanak održati u Zrenjaninu, u sjedištu Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumunja. (K.Č./ZKVH)


 


Pogledajte foto galeriju