HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 23. siječanj 2019. godine    


Broj posjeta: 715391


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec prosinac   

| 16.12.2017.
Zajednička sjednica HUROŠ-a i subotičkih ravnatelja osnovnih škola
 
Zajednička sjednica HUROŠ-a i subotičkih ravnatelja osnovnih škola U Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata održana je zajednička sjednica predstavnika Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola (HUROŠ), ravnatelja subotičkih osnovnih škola u kojima se odvija nastava na hrvatskom jeziku i predstavnika Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV). Sjednica je održana u okviru proslave petnaeste obljetnice od utemeljenja HNV-a i početka nastave na hrvatskom jeziku u Srbiji.

Postignut je dogovor o sklapanju Povelje o suradnji između škola u Hrvatskoj i Srbiji, a pojedine škole započet će međusobnu suradnju i povezivanje, rekao je predsjednik HUROŠ-a Nikica Mihaljević, Predstoji također analiza mogućeg načina pomoći školama u Subotici, Dodao je sugovornik.

I do sada je postojala suradnja između pojedinačnih škola, a sada se očekuje organizirana suradnja, rekla je u ovom povodu ravnateljica OŠ «Matko Vuković» u Subotici Mirjana Stevanović.

U Hrvatsku udrugu ravnatelja osnovnih škola uključeni su gotovo svi ravnatelji, ili od gotovo 900 njih, više od 800 su članovi udruge. Cilejvi udruge su pored ostalog unaprjeđenje osnovnog školstva u Republici Hrvatskoj i suradnja sa školama u zemlji i inozemstvu. (HNV)


 


Pogledajte foto galeriju