HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 23. siječanj 2019. godine    


Broj posjeta: 715391


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec prosinac   

| 16.12.2017.
Donacija knjiga Rotary kluba Osijek
 
Donacija knjiga Rotary kluba Osijek Rotary klub Osijek uručio je donaciju knjiga namijenjenih nastavi na hrvatskom jeziku u Srbiji. Predstavnici osječkog Rotaryja donaciju su svečano predali u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) u Subotici, a u okviru proslave petnaeste obljetnice od osnutka HNV-a i uvođenja nastave na hrvatskom jeziku u Srbiji.

Rotarakt klub «Josip Juraj Strossmayer» je na inicijativu kumskog kluba - Rotary kluba Osijek, organizirao akciju prikupljanja dječjih knjiga za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji. «S obzirom na petnaestu obljetnicu HNV-a i petnaest godina od početka nastave na hrvatskom jeziku u Srbiji, htjeli smo bare malo pomoći, a za buduće razdoblje dogovoriti možda i neku kompletniju i veću akciju», rekao je u ime Kluba Aleksandar Erceg.

Suradnja s Rotary klubom iz Osijeka traje više godina, podsjetila je dopredsjednic Odbora za obrazovanje pri HNV-u Margareta Uršal, i izrazila zadovoljstvo da su predstavnici kluba baš na veliki praznik odlučili doći i darivati knjige za osnovnoškolce. (HNV)


 


Pogledajte foto galeriju