HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 23. siječanj 2019. godine    


Broj posjeta: 715391


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec siječanj   

| 08.01.2018.
Predstavnici HNV u Školskom centru u Pečuhu
 
Predstavnici HNV u Školskom centru u Pečuhu Dio tima za izradu elaborata za školski centar Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) je u sklopu prikupljanja primjera dobre prakse obišao Hrvatski školski centar «Miroslav Krleža» u Pečuhu. Predstavnike tima primio je ravnatelj školskog centra Gabor Đervari i pomoćnica ravnatelja Žužana Kečkeš, a sastanak je organiziran uz posredovanje predsjednika Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivana Gugana, koji je također bio prisutan na sastanku.

Tijekom četverosatnog razgovora s domaćinima članovi tima dobili su veoma korisne informacije u vezi s osnutkom školskog centra, financiranjem, ustrojem, organizacijom rada, projektima, donacijama i drugim aktivnostima koje su pridonijele da školski centar funkcionira na visokoj razini.

Sam školski centar namjenski je građen, opskrbljen najsuvremenijom tehnikom i tehnologijom. U svom sastavu ima vrtić, osnovnu školu, gimnaziju i učenički dom. To je moderna i suvremena ustanova, obiteljskog ozračja (svako dijete poznaju imenom i prezimenom), a kontinuitet u obrazovanju (sve na jednom mjestu) je ono što roditelje najviše motivira baš u ovu ustanovu upisati vlastito dijete. Zbog tih kvaliteta broj djece se povećao s prvobitnih 150 na sadašnjih 400. Razgovori su vođeni i na temu nastavnih programa, udžbenika, stručnog usavršavanja nastavnika, državne mature, prohodnosti i uvjeta studiranja.

Predstavnici HNV-a su u sklopu ovoga radnog posjeta razgovarali i o mogućnosti organiziranja maturalne ekskurzije za srednjoškolce i drugih manifestacija koje se organiziraju i koje bi se u buduće organizirale u suradnji s Hrvatskom državnom samoupravom u Mađarskoj.


 


Pogledajte foto galeriju