HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 23. siječanj 2019. godine    


Broj posjeta: 715410


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec siječanj   

| 11.01.2018.
Otvorena «Tamburaška kuća»
 
Otvorena «Tamburaška kuća» Hrvatska glazbena udruga «Festival bunjevački pisama» (HGU FBP) raspolaže od sredine prosinca 2017. godine vlastitim prostorom za vježbu, rad i pripreme za koncerte. Riječ je o kući koja je uz uštede i donatorska sredstva postala vlasništvom udruge, a svečano je otvorena u četvrtak, 11. siječnja 2018. Događaju je bio nazočan veliki broj članova hrvatske zajednice u Subotici, kao i visoki predstavnici hrvatske diplomacije, hrvatskih institucija i ustanova u Srbiji, ali i ljubitelja tamburaške glazbe i ove udruge.

Na području gdje većinom živi hrvatska zajednica u Subotici, smjestilo se još jedno sjedište hrvatskog kulturno žarišta – kuća Festivala bunjevački pisama, ili kako sami vole reći, Tamburaška kuća. Kako je tijekom njezina svečana otvaranja rečeno, imati dom znači imati stabilne temelje kako za sada tako i za ubuduće.

Kuća je zajednička i rezultat je ljubavi i povjerenja koje su članovi i roditelji djece ukazali čelnim ljudima HGU. Novac je osiguran iz donacija koje su tijekom godina brižno sakupljane i čuvane, iz ušteda te pozajmica i bankarskog kredita.

Predsjednik HGU FBP prim. dr. Marko Sente se zahvalio svima koji su pomogli kupnju kuće. Na ovaj način je trajno omogućeno mladima koji vole tamburašku glazbu učiti i napredovati. Kada bude u cijelosti osposobljen, prostor će omogućiti i druge aktivnosti koje udruga planira.


 


Pogledajte foto galeriju