HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 22. veljača 2019. godine    


Broj posjeta: 727924


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec veljača   

| 13.02.2018.
Prezentacija Elaborata za osnutak Obrazovno-odgojnog centra u Subotici
 
Prezentacija Elaborata za osnutak Obrazovno-odgojnog centra u Subotici Nacrt Elaborata za osnutak obrazovno-odgojnog centra u Subotici, u cilju upoznavanja javnosti sa sadržajem ovog dokumenta, predstavljen je javnosti u utorak, 13. veljače, u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici.

Nacrt Elaborata za osnutak obrazovno-odgojnog centra u Subotici službeno je predan kao dokument na 7. sjednici Međuvladinog mješovitog odbora održanoj 30. i 31. siječnja u Beogradu i Monoštoru i kao takav ušao u preporuke ovog odbora za njegov osnutak.

Nacrt Elaborata zapravo je nastavak Strategije obrazovanja na hrvatskom jeziku u Republici Srbiji, a među ostalim sadrži izazove s kojima se treba suočiti u području obrazovanja te prijedlog rješenja koji se sastoji u osnutku obrazovno-odgojnog centra. Također, u ovom dokumentu, u okviru analize uvjeta za osnutak Centra, pojašnjeni su politički, ekonomski i sociološki konteksti, predstavljen je prijedlog plana njegovog osnutka i ustroja, potom istraživanje rađeno u povodu ispitivanja javnog mnijenja o osnutku ove ustanove, građevinski uvjeti, prostor, uređenje itd.

Katolička Crkva i Subotička biskupija spremne su za ustroj i rad obrazovnog-odgojnog centra ustupiti objekt u Ulici Matije Gupca broj 8-10 u Subotici. (HR/HNV)


 


Pogledajte foto galeriju