HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 22. veljača 2019. godine    


Broj posjeta: 727923


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec veljača   

| 15.02.2018.
Uvećan Proračunski fond za nacionalne manjine
 
Uvećan Proračunski fond za nacionalne manjine Uvećanje Proračunskog fonda za nacionalne manjine bila je dominantna tema sjednice Savjeta za nacionalne manjine održane 14. veljače, u Beogradu. Prioriteta će što se ovoga fonda tiče biti informiranje na jezicima nacionalnih manjina.

U odnosu na prošlu godinu, fond je uvećan 12 puta i sada iznosi 21,8 milijuna dinara, što premijerka Brnabić koja je predsjedavala, a kako su prenijeli mediji, smatra kao značajan pomak.

Među predstavnicima 21 nacionalnog vijeća koji su sudjelovali na sjednici, u ime Hrvatskog nacionalnog vijeća bio je predsjednik Izvršnog odbora Darko Sarić Lukendić. On povećanje fonda pozdravlja, ali smatra da iznos koji se izdvaja za nacionalne manjine treba biti znatno veći pri čemu se ne bi, kako je rekao, iz fonda financiralo samo informiranje već i u većoj mjeri i druge aktivnosti i djelovanje nacionalnih vijeća.

«Smatramo da više stotina milijuna dinara trebaju biti ukupna sredstava ovoga fonda. Na to je HNV i ranije reagirao, a zastupnik u srbijanskom parlamentu Tomislav Žigmanov podnio je amandman na tu temu kad se usvajao proračun, međutim izmjena nije bilo», kaže Sarić Lukendić.


 


Pogledajte foto galeriju