HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 22. veljača 2019. godine    


Broj posjeta: 727920


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec ožujak   

| 02.03.2018.
Pokrajina suglasna s osnutkom obrazovno-odgojnog centra
 
Pokrajina suglasna s osnutkom obrazovno-odgojnog centra Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice dalo je načelnu suglasnost i logističku potporu za osnutak obrazovno-odgojnog centra u Subotici. Izneseno je to na sastanku pokrajinskog tajnika ovog tajništva Mihálya Nyilasa i njegovih suradnika s izaslanstvom Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV).

Izaslanstvo HNV-a činili su savjetnica predsjednika HNV-a za razvojne projekte Jasna Vojnić, predsjednik Izvršnog odbora HNV-a Darko Sarić Lukendić i dopredsjednica Odbora za obrazovanje HNV-a Margareta Uršal.

Glavna i jedina tema bio je školski centar, te su ovom prilikom dogovoreni sljedeći koraci, među kojima je priprema pravnih dokumenata neophodnih za njegov osnutak.

Sastanku je prisustvovala i državna tajnica u Ministarstvu nauke, prosvete i tehnološkog razvoja RS Annamária Vicsek, koja je po održavanju posljednje sjednice Međuvladinog mješovitog odbora uključena u rješavanje otvorenih pitanja vezanih za hrvatsku nacionalnu manjinu.


 


Pogledajte foto galeriju