HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 22. veljača 2019. godine    


Broj posjeta: 727920


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec ožujak   

| 11.03.2018.
Predsjednik DSHV-a susreo se u Beogradu s hrvatskim ministrom Olegom Butkovićem
 
Predsjednik DSHV-a susreo se u Beogradu s hrvatskim ministrom Olegom Butkovićem Ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković boravio je 9. ožujka u službenom posjetu Beogradu i svoj je službeni posjet Beogradu započeo susretom s Tomislavom Žigmanovim, predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Butković je u Beogradu boravio u povodu potpisivanja Memoranduma o suradnji na unaprjeđenju željezničke pruge Zagreb – Beograd, između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Ministar Oleg Butković, inače primorski Bunjevac iz Novog Vinodolskog, u kratkom i srdačnom razgovoru s Tomislavom Žigmanovim razmijenio je informacije o društvenom položaju i potrebama Hrvata u Republici Srbiji te o ukupnim hrvatsko-srpskim odnosima. Obojica su izrazila zadovoljstvo ministrovim službenim dolaskom u Beograd te nastavku suradnje između dvije države. Ministar Butković posebno je iskazao interes za položaj bunjevačkih Hrvata te izazovima i problemima s kojima se oni suočavaju, napose o miješanju države u identitetski spor Hrvata Bunjevaca.


 


Pogledajte foto galeriju