HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 24. svibanj 2019. godine    


Broj posjeta: 766349


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec travanj   

| 08.04.2018.
Hrvatski veleposlanik u redakciji na hrvatskom jeziku RTV-a
 
Hrvatski veleposlanik u redakciji na hrvatskom jeziku RTV-a Veleposlanik Republike Hrvatske u Beogradu Gordan Bakota posjetio je Redakciju programa na hrvatskom jeziku Radio-televizije Vojvodina i tom prilikom ukazao na važnost bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske, te položaj manjina dviju zemalja.

Informiranje na materinskom jeziku bitno je u odnosima Srbije i Hrvatske o čemu je bilo riječi i na nedavnim sastancima dvoje predsjednika, poručio je hrvatski veleposlanik. On je također pozdravio nastavak razgovora Beograda i Zagreba ocijenivši to kao veliki iskorak u sadašnjim odnosima.

Gordan Bakota je prvi veleposlanik Hrvatske koji je posjetio Redakciju programa na hrvatskom jeziku RTV od njezinog osnutka.

Urednica Redakcije programa na hrvatskom jeziku RTV Jelena Tumbas kaže kako je poziv veleposlaniku Gordanu Bakoti uputila osobno prigodom njegova nedavna susreta s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

«Kako tada protokolom Gradske kuće nisu bile predviđene izjave, zamolila sam gospodina Bakotu da izjavu snimimo u RTV-u, kada bude u prilici doći nam u posjet. Zahvaljujući njegovoj ljubaznosti i otvorenosti prema medijima, došao nam je u goste 7. ožujka. Najprije se susreo s glavnim i odgovornim urednikom drugog programa RTV-a Attilom Mártonom. U srdačnom razgovoru veleposlanik je bio u prigodi čuti o redakcijama i programu koji se emitira na RTV2. Potom je došao u hrvatsku redakciju, gdje se upoznao s kompletnom ekipom koja čini redakciju u Novom Sadu: Gordanom Jerković, Anitom Žanić, Dajanom Marković i Draženom Štimcem. Ukazali smo mu na brojne probleme s kojima se suočavamo u svakodnevnom radu. Od neodgovarajućeg radnog prostora, problema nepostojanja zasebnih produkcijskih kapaciteta drugog programa RTV-a, pa sve do nedostatka tehničkih pomagala. No, kako su svi problemi, osim posljednjeg, rješivi jedino unutar same kuće, naveli smo da bi nam od velike pomoći bilo prijenosno računalo i I phone s pratećom opremom za snimanje na terenu. Veleposlanik nam je obećao pomoć u njihovoj nabavi, a dogovorili smo i intenziviranje suradnje u pogledu praćenja aktivnosti Veleposlanstva RH u Beogradu», rekla je u ovom povodu Jelena Tumbas.


 


Pogledajte foto galeriju