HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 20. veljača 2019. godine    


Broj posjeta: 727178


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec travanj   

| 13.04.2018.
Upis učenika u osnovnu školu
 
Upis učenika u osnovnu školu Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV) u sklopu promotivne kampanje upisa učenika u prvi razred osnovne škole na hrvatskom jeziku organizira filmsku večer pod nazivom «Filmski vrtuljak». Program će biti održan u utorak, 17. travnja s početkom u 18 sati u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici.

«Želimo prezentirati nastavu na hrvatskom jeziku kojom prilikom će se roditelji moći informirati od učitelja i od predstavnika hrvatskog nacionalnog vijeća o nastavi na hrvatskom jeziku, o nastavnim programima i svim aktivnostima koje se organiziraju s tim u vezi», kaže predsjednica Odbora za obrazovanje pri HNV-u Margareta Uršal.

Program je zamišljen tako da se prikazuje pet kratkih filmova u kojima glume djeca iz hrvatskih odjela, a koji su izrađeni u produkciji udruge «Naša djeca». Tijekom programa i nakon njega djeca iz vrtića i školska djeca od prvog do četvrtog razreda će recitirati pjesmice.

Oko pet stotina učenika pohađa cjelovitu nastavu na hrvatskom jeziku, a ove godine se očekuje upis prvašića jednak broju od prošle godine, oko 30. (HNV)


 


Pogledajte foto galeriju