HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 25. travanj 2019. godine    


Broj posjeta: 754057


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec svibanj   

| 07.05.2018.
Natječaj za dodjelu sredstava iz proračunskog fonda za nacionalne manjine u 2018. godini
 
Natječaj za dodjelu sredstava iz proračunskog fonda za nacionalne manjine u 2018. godini Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo je Natječaj za dodjelu sredstava iz Proračunskog fonda za nacionalne manjine u 2018. godini. Natječaj se raspisuje za dodjelu sredstava iz Proračunskog fonda za nacionalne manjine za realizaciju programa i projekata u području informiranja na jezicima nacionalnih manjina.

Specifičan cilj natječaja je održivost medija na jezicima nacionalnih manjina. Ukupna sredstva koja će biti dodijeljena po ovom natječaju iznose 21.800.000,00 dinara i osigurana su Zakonom o proračunu Republike Srbije za 2018. godinu.

Ova su sredstva opredijeljena sukladno dogovoru s Koordinacijom nacionalnih vijeća, podsjetio je za srbijanske medije ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Na natječaj se mogu prijaviti sve ustanove i organizacije kojima su osnivači nacionalna vijeća nacionalnih manjina u Srbiji, organizacije civilnog društva registrirane na području Republike Srbije, a imaju u svom opsegu i obavljanje poslova vezane za informiranje, te vode brigu o unaprjeđenju statusa nacionalnih manjina.

Po jednom projektu najveći iznos je milijun dinara i to će u velikoj mjeri unaprijediti ono što su i sami predstavnici nacionalnih manjina istaknuli kao prioritet - informiranje na jezicima nacionalnih manjina, kaže Branko Ružić.

često se moglo čuti da su zbog privatizacije jedan broj lokalnih medija koji su inače imali programe na jezicima nacionalnih manjina nakon privatizacije promi vlasničke transformacije jednostavno prestali sa tim baviti očekujete li od ovog projekta poboljšanja

On je dodao kako prije svega očekuje da ovime fondom «na neki način ispravimo tu, rekao bih i nepravdu koja je ipak uvjetovana postojećim trendom i jeste praktično nastala privatizacijom».
Ružić također očekuje da će se i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnim vijećima, nakon završene javne rasprave, i inkluzivnog pristupa države ovoj temi, do kraja proljetnog zasjedanja naći pred narodnim zastupnicima u Skupštini.

Potrebne dokumente i dodatne informacije možete pogledati na:

http://www.mduls.gov.rs/konkurs-za-dodelu-sredstava-za-nsnm.php

Natječaj je otvoren do 5. lipnja (juna) 2018. godine.


 


Pogledajte foto galeriju