HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 23. siječanj 2019. godine    


Broj posjeta: 715251


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec svibanj   

| 17.05.2018.
Predstavnici Privredne komore Mostara u HNV-u
 
Predstavnici Privredne komore Mostara u HNV-u Hrvatsko nacionalno vijeće posjetili su članovi delegacije Privredne komore Mostara, na čelu s predsjednikom Markom Šantićem. Goste je primio predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća, dr. sc. Slaven Bačić, sa suradnicima.

Bio je ovo prvi susret vezan za područje gospodarstva, a s predstavnicima Hrvatima iz Bosne i Hercegovine. Oni su prethodno posjetili sajam u Novom Sadu, predstavnike hrvatske i gospodarske zajednice u Somboru, a potom, nakon Hrvatskog nacionalnog vijeća, sudjelovali su u radu Gospodarske komore u Subotici.

Mogućnosti HNV-a su zakonski limitirane na četiri područja kulturne autonomije – obrazovanje, kulturu, informiranje i uporabu materinjeg jezika i pisma. No, moguće je obrazovati i druga radna tijela poput Povjerenstva za gospodarstvo. Njegov bi zadatak bio napraviti bazu podataka gospodarstvenika pripadnika hrvatske zajednice, baze ponude zainteresirane radne snage, gdje bi HNV bilo posrednikom za Hrvate koji su zainteresirani za rad u Hrvatskoj na sezonskim poslovima, primjerice, i tomu slično. (HNV)


 


Pogledajte foto galeriju