HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije  
   HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U REPUBLICI SRBIJI 23. siječanj 2019. godine    


Broj posjeta: 715263


Arhiva aktualnosti   

Aktualnosti za mjesec svibanj   

| 15.05.2018.
Učenici Politehničke srednje škole boravili u Zagrebu i Samoboru
 
Učenici Politehničke srednje škole boravili u Zagrebu i Samoboru Učenici odjela nastave na hrvatskom jeziku od prvog do četvrtog razreda Politehničke srednje škole iz Subotice, boravili su u Zagrebu i Samoboru od 11. do 13. svibnja. U suradnji sa Zagrebačkom županijom, profesor hrvatskog jezika i književnosti Sanjin Ivašić organizirao je ovo studijsko putovanje. Osim njega, učenike su vodili i profesorice Ivana Sekulić, Sanja Horak i psiholog Čaba Korhec, dok je u ime Hrvatskog nacionalnog vijeća pratila dopredsjednica Odbora za obrazovanje Margareta Uršal.

Prvog dana ekskurzije, učenici su imali organiziran ručak na Bundeku, potom je uslijedio susret s predstavnicima Grada Zagreba, nakon čega su posjetili Srednju strukovnu školu u Samoboru. Drugog dana ekskurzije, obišli su Gornji grad, Katarinin trg, Trg svetog Marka, Kamenita vrata i kulu Lotrščak. Posjetili su i Muzej Grada Zagreba, palaču Balbi, dvorište Muzeja Meštrović, Grič, Radićevu ulicu, Dolac, Kaptol i Trg bana Jelačića. Toga dana, obišli su i Hrvatsko narodno kazalište, Gradski nogometni klub «Dinamo» i stadion Maksimir. Pogledali su i predstavu u Satiričnom kazalištu «Kerempuh». Posljednjeg dana, posjetili su Muzej prekinutih veza, Muzejsko-memorijalni centar «Dražen Petrović» i Tehnički muzej «Nikola Tesla».

Prijevoz i zdravstveno osiguranje, kao i dio troškova pokrilo je Hrvatsko nacionalno vijeće, dok su putovanje financijski pomogli Grad Zagreb i Zagrebačka županija, te roditelji učenika.


 


Pogledajte foto galeriju